WERKWIJZE

JIJ BENT UNIEK

Jij bent uniek. Lees dat nog eens hardop voor jezelf voor: "Ik ben uniek". Hoe komt dat bij je binnen?

Omdat jij uniek bent is ieder coachtraject ook uniek. Ieder traject verloopt anders. Dat merk je vanzelf als we in gesprek gaan. Om je alvast een beeld te geven van onze werkwijze hebben we hieronder een aantal stappen op een rij gezet.

textsms

Stap 1: Eerste contact

Je laat vrijblijvend jouw contactgegevens achter zodat ik contact met je op kan nemen. Afhankelijk van je vraag kijk ik of ik iets voor je kan betekenen. Vervolgens plannen we een videogesprek.

duo

Stap 2: Videogesprek

We gaan iets dieper in op je vraag en onderzoeken samen of er een klik is. Ja? Dan ontvang je een offerte met daarin het traject in grove lijnen uitgezet. Bij akkoord gaan we over tot het plannen van het coachtraject.

assignment

Stap 3: Administratie

Je ontvangt een uitnodiging voor het DISC Assessment en jouw persoonlijke ontwikkelmap. In deze map vind je informatie over wat we doen en wie we zijn. Ook zitten hier reflectieformulieren in die je in kunt vullen na een coaching om jouw ontwikkeling bij te houden.

verified

Stap 4: aan de slag!

Vervolgens plannen we de eerste fysieke ontmoeting met de paarden. Je ontvangt hier terugkoppeling op je DISC Assessment, krijgt ruimte om vragen te stellen en hier tekenen we de laatste formulieren zodat je zo relaxed mogelijk je eerste coaching in kunt stappen.

sentiment_very_satisfied

Stap 5: Het traject

Je volgt nu het traject dat helemaal op jou is afgestemd. Afhankelijk van de duur van het traject vindt er tussentijds een evaluatie plaats. Het kan zijn dat we ons plan moeten bijstellen. Aan het eind van een coachtraject komen we samen om te evalueren en bepalen we of er nog vervolgstappen nodig zijn. We vinden het belangrijk om ook na die tijd voor je klaar te staan wanneer je het moeilijk hebt of terug valt.

Alles wat we doen is vanuit de basis met elkaar verweven en er op gericht om jouw potentieel te bereiken. Waarom doe je wat je doet? Wat zou je anders willen doen? Hoe zou je het anders kunnen doen?

We maken hierbij onder andere gebruik van het Johari venster en bij de paarden stappen we letterlijk de arena van het Johari venster in.

Ben jij super doelgericht in jouw samenwerking met het paard (jouw team, partner, manager?). Een wil jij resultaat behalen maar verlies je hierbij het paard (jouw team, partner, manager?) uit het oog? Of denk je juist dat je heel duidelijk bent en komt dit niet over? Dan zul je dit gauw genoeg terug zien in de reactie van het paard (jouw teamleden, partner, manager). Afhankelijk van jouw wensen en behoeften stem ik de activiteiten met de paarden op jou af. We gaan hierbij uit van fundatie voor specialisatie. Dit klinkt groot maar dat is het niet!

Het begint soms heel simpel met wat je wel en niet doet in het bijzijn van onze paarden of het ontdekken van jouw neutraal. We leren je stap voor stap nieuwe vaardigheden aan. Verder dagen we je soms uit om te nietsnutten, tijd met elkaar/het paard doorbrengen zonder iets te verwachten. Het kan ook zijn dat je een parcours bouwt en dit aflegt met het paard of het paard door een voor hem enge situatie coacht.

Hoe ga jij om met uitdagingen? Kortom alle activiteiten zijn erop gericht je bewust(er) te maken zodat je (weer) grip krijgt op je situatie.

Door de activiteiten met de paarden krijg je inzicht in jouw gedrag (blinde vlek) en ruimte om nieuw gedrag te oefenen en te voelen welke effect dit heeft op jouw omgeving! Deze werkwijze zorgt ervoor dat je beter in staat bent om het nieuwe gedrag in jouw dagelijks leven uit te oefenen.

Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

CONTACT OPNEMEN

Benieuwd wat Selah Coaching voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.