THERAPIE MET PAARDEN

Hoe ga je om met wat er zich nu afspeelt? Hoe kijk je naar jezelf en naar je eigen leven? Ben je uitgepraat? Heb je behoefte om weer vooruit te kunnen kijken?

Vind opnieuw de verbinding met jezelf en anderen. Vind heling voor life-events, ervaringen en situaties uit jouw leven.

Wegens beperkt gecertificeerde Eagala Zorgprofessionals is deze dienst helaas niet altijd beschikbaar.

Ben jij Orthopedagoog, Psychotherapeut of GGZ Psycholoog en geinteresseerd in het uitbreiden van jouw dienstverlening met paarden? Dan komen we graag met je in contact. Kijk voor meer informatie op https://www.eagala.org/certification

VOOR WIE?

Onze Eagala sessies zijn voor kinderen vanaf 8 jaar, jong volwassenen, volwassenen, families, partners en zijn geschikt voor het:

  • overwinnen van trauma of PTSS
  • loslaten van schuldgevoel, verlies, depressie, frustratie en ontmoediging
  • opbouwen van zelfvertrouwen
  • ontdekken van hoop voor de toekomst
  • herstellen van gebroken relaties
  • en meer...

Je hoeft niets met paarden te hebben deel te kunnen nemen. Het gaat om jou, niet om de paarden.

task_alt

Herpak

controle

task_alt

Machtig jezelf

om de impact van je eigen gedrag te zien en ervaar het effect ervan op je omgeving.

task_alt

Ervaar

hoop

task_alt

Herschrijf

je levenservaringen en durf weer vooruit te kijken

task_alt

Leer

effectief verandering te creëren

task_alt

Werk

Door emotionele gedragsblokkades heen zonder stigma of schaamte

ONZE WERKWIJZE

Wij zijn Eagala gecertificeerd en houden ons aan de Eagala richtlijnen. In iedere sessie werk je met een zorgprofessional, paardenspecialist en een paard. Wij creeeren een ruimte waarbinnen positieve verandering kan ontstaan. Het rijden op paarden (equitherapie) wordt er niet bij betrokken. Een sessie draait om jou en het werken met de paarden vanaf de grond. Daarbij praten wij zo min mogelijk over wat er gebeurd. Jij leid zelf jouw proces van ontdekking en verandering en wordt daarbij gegidst door het team. De sessies worden zo gestructureerd dat je alle ruimte krijgt om je eigen uitdagingen te ontdekken en er iets of juist niets mee te doen. Het komt ook voor dat er gedurende de sessie niet of nauwelijks wordt gepraat dat is afhankelijk van wat er gebeurd. Omdat jij zelf aan het stuur staat is iedere sessie op maat en ziet elke sessie er uit zoals jij het vorm geeft. Emotionele veiligheid staat hoog op onze agenda dat betekend dat je soms niet eens hoeft te delen wat er bij je gebeurd als je daar geen behoefte aan hebt. Het gaat echt om jou eigen proces. 

Je krijgt een dieper begrip voor jouw innerlijke leefwereld zoals; gedachten en gedrag. Vanuit deze benadering kan verandering op een heel natuurlijke wijze plaats vinden.

Het paard zijn unieke sensitiviteit voor mensen helpt je om jouw eigen interne proces sneller te begrijpen dan uren van gesprek. Jouw team let op de wijze waarop het paard reageert, wat symbool kan staan voor situaties uit jouw dagelijkse leven. Of dat zo is bepaal jij. Het paard reageert namelijk op jouw emoties en lichaamstaal (en interpreteert niet). Dat doet hij van nature. Door het paard en de externe elementen in de omgeving ervaar je hoe jouw eigen verhaal zich ontvouwt in de bak.

‘Trauma wordt in het lichaam opgeslagen zowel fysiek als mentaal, paarden ondersteunen in het helingsproces op beide gebieden.’

find_replace
Het paard

Metafoor voor mensen of life-events

settings_accessibility
U als expert

Client gestuurde benadering

grass
Op de grond

Feedback van het paard is het best te zien vanaf de grond

person_search
Zelf ontdekken

Leren doe je door te doen

groups
Teambenadering

Solide basis om veilig te ontdekken

Jouw team

Jouw zorgprofessional is verantwoordelijk voor het creëren van support, een behandelplan en het bieden van emotionele veiligheid. Jouw behandelplan wordt o.a. gericht op het verhogen van jou zelfbewustzijn, verstevigen van je veerkracht, leiding te nemen over je leven en ter bevordering van de gewenste uitkomsten.

Jouw paardenspecialist co-facilliteert met de therapeut om de fysieke en emotionele veiligheid te overzien van de paarden en alles in de omgeving. De intakegesprekken en evaluaties worden gevoerd en bekeken door het team zodat ze een sessie kunnen creeeren die aansluit bij jouw doelen.

Jouw paard is vooral zichzelf en loopt in deze sessies vrij rond. Veel mensen zijn verrast wanneer ze ontdekken dat we vanaf de grond werken, wat betekend dat er niet op de paarden gereden wordt. Dit is omdat we willen dat de paarden zichzelf kunnen zijn en de vrijheid hebben om zich in de bak te bewegen en eigen keuzes te maken. Daarnaast is de feedback van een paard het beste te zien vanaf de grond.

Onze professionals zijn getraind in speciale vaardigheden. Hiermee houden ze ruimte vast in een niet-interpreterende, oplossingsgerichte benadering, terwijl de paarden hun natuurlijke, non-verbale, oordeel loze signalen en aanwijzingen verzorgen.

“Het gaat om de veilige ruimte die wij creeeren – te observeren en toe te laten wat er gebeurd”

CONTACT OPNEMEN

Benieuwd wat Selah Coaching voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.