VRAAG & ANTWOORD

Wie kan bij Selah Coaching terecht?

add remove

Iedereen. Je overweegt een verandering of je wilt iets veranderen. Soms heb je geen keuze en verwacht je manager of leidinggevende dat je wat veranderd of in actie komt. De setting, methodes en instrumenten die ik inzet ondersteunen in veranderprocessen en/of dragen bij in het behalen van jouw wensen of doelen. We onderzoeken jouw intrinsieke motivatie en welke belang jij hebt bij verandering.

Wat gebeurt er in een coach sessie bij de paarden?

add remove

Na een assessment stellen we een persoonlijk programma samen waarin we jouw wensen en doelen omschrijven. We formuleren een plan met activiteiten en middelen die we inzetten om naar jouw doelen toe te werken. Gedurende het traject zijn we veelal buiten ongeacht de weersomstandigheden.

Welke kleding moet ik aan?

add remove

Stevige dichte en platte schoenen of laarzen zijn verplicht. Kleed je verder zo comfortabel mogelijk met oog op het buiten werken. Denk aan het weer. Laagjes zijn ideaal maar denk ook aan hoofdbedekking op warme dagen, bij regen of juist koude dagen. Ons hoofd moeten we goed beschermen en als het koud is houden we de warmte goed vast met bijvoorbeeld een muts. Sessies beginnen wellicht in heel andere weersomstandigheden dan dat ze eindigen.

Zitten we op het paard tijdens een coachsessie?

add remove

Nee – we rijden niet op de paarden dus iedereen kan deelnemen.

Wat kan een paard doen wat ik ergens anders niet krijg?

add remove

Paarden bieden directe, oordeelloze feedback op ons gevoel, gedrag en acties. Anders dan van mens-tot-mens interacties reageren paarden direct en zonder oordeel op onze lichaamstaal. Dit komt omdat paarden van nature meesters zijn in het ontdekken van veranderingen in hun omgeving omdat er misschien wel gevaar dreigt waarvoor ze moeten vluchten. Onze lichaamstaal zegt vaak meer dan de woorden die we spreken. Cognitief kunnen we de snelheid waarmee we onze emoties door onze lichaamstaal uiten amper bijbenen. Dit zorgt ervoor dat de reactie van het paard een pure vorm van reflectie is op ons gevoel, gedrag of onze acties. Daarnaast biedt de setting, de natuur, de buitenlucht, de wind, de regen al een fantastische dynamiek en heeft dit een positieve invloed op ons stressniveau. Ook het paard heeft een positieve invloed op ons stressniveau en biedt daarnaast een veilig en vertrouwt gevoel. Het niveau van het stresshormoon (cortisol) daalt en het niveau van het knuffelhormoon (oxytocine) stijgt. Allemaal ingrediënten die met elkaar en omgeving creëren die op zichzelf al opgezet is voor succes. Paardencoaching biedt hiermee meer mogelijkheden tot duurzame verandering dan coaching van mens tot mens.

Ik ben al heel bekend met paarden, kan coaching met paarden dan wel iets voor mij betekenen?

add remove

Natuurlijk! Tijdens de coachsessie gaat het om jou en jouw coachvraag. Het paard wordt ingezet als instrument en partner om jou te helpen.

Ik ben bang voor paarden, heeft dit effect op mijn ontwikkeling?

add remove

In mijn ervaring met mensen die bang voor paarden zijn is hun angst snel vergeten. Ze voelen zich relaxed en veilig met onze speciaal getrainde paarden. De meeste mensen staan versteld van de connectie en het vertrouwen wat ze opbouwen met het paard. Er is hiervoor geen kennis nodig over paarden of het trainen van paarden.

Wat als ik allergisch ben voor paarden, kan ik dan nog wel deelnemen?

add remove

In de meeste gevallen kan ik hier omheen werken zodat je alsnog kunt deelnemen en de impact van de paarden kunt ervaren. Neem in dit geval contact met mij op zodat we samen kunnen bespreken wat en wat niet kan en welke vorm de coachingssessie dan krijgt.

Wat als ik nog meer vragen heb?

add remove

Als je nog meer vragen hebt over de coachtrajecten, paarden of informatie mist neem dan contact met mij op via de contactpagina, e-mail naar info@selahcoaching.nl of bel naar 06 – 34 44 11 24