ONZE PAARDEN

PAARDEN MET EEN VERHAAL

Selah's paarden zijn zogezegd ooit afgekeurd voor de 'sport', geadopteerd, verwaarloosd en/of getraumatiseerd. Onze paarden kunnen bijvoorbeeld niet meer worden bereden. Het idee dat een paard niet bereden kan worden of geen 10-en haalt op school, maakt hem nog niet 'ongeschikt' voor onze maatschappij. Het zijn paarden met een verhaal die nog heel veel te geven hebben, ook als je er naast staat. Veel mensen herkennen zich hier in.

REHABILITATIE PROGRAMMA

Het werken met deze doelgroep van paarden onderstreept onze waarde dat elk mens en dier waardevol is. Zelfs het meest verwaarloosde paard kan met de juiste aandacht en zorg mee doen.

Veel paarden zijn getrained tot robots en worden gemicromanaged tot het punt waarop ze zelf geen verantwoordelijkheid meer dragen. Ze plaatsen hun lichaam in de juiste positie en sluiten zich mentaal af terwijl hun lichaam de taken uitvoert. Door ons speciale rehabilitatie programma werken we door de copingsmechanismen heen en komen we uiteindelijk uit bij, het natuurlijke karakter.

Het is onze verantwoordelijkheid dat onze paarden mentaal, emotioneel en fysiek fit zijn. Ook de waardigheid en cohesie van het paard moeten in tact zijn om effectief ingezet te kunnen worden. Onze paarden trainen we middels een door ISES, International Society for Equinitation Science, erkende trainingsmethode, Parelli Natural Horsemanship. Dit is de verantwoordelijkheid van onze certificeerde paardenspecialist(en).

'Horses are made up of their spirit, innate characteristics and learned behavior.'

arrow_back arrow_forward