ReStart

Heb je al de nodige ervaring binnen de zorg? Loop je vast? Heb je geen zin meer om er over te praten of kun je de juiste woorden niet vinden?

In het ReStart programma, van TheHorseCourse methode, praten we niet over je over je verleden of heden. Met onze speciaal getrainde paarden werken we in een succesvol 5-daags programma praktisch, lichaamsgericht en op een leuke manier aan positieve verandering.

Dit geeft je meer zelfvertrouwen, hoop, verbetert jouw relaties en helpt je om weer in beweging te komen of te blijven.

WAT IS THEHORSECOURSE?

Wanneer praten niet werkt biedt TheHorseCourse methode uitkomst. Je leert, oefent en herhaalt belangrijke psychosociale vaardigheden in een intensief en uitdagend, maar leuk, 5-daags programma met feedback van speciaal opgeleide paarden en 1-op-1 begeleiding. Kom je niet in aanmerking voor een ReStart? Dan kan er een Lighter Touch programma worden aangeboden. Hierbij richten wij ons op 1 of meerdere van de 8 vaardigheden en kan verspreid worden over meerdere weken. 

VOOR WIE IS DE RESTART?

Als praten niet meer werkt biedt ons ReStart programma uitkomst. Ons programma helpt deelnemers om de stap naar activiteiten in het dagelijkse leven weer te durven zetten zoals bijvoorbeeld de juiste zorg, vrijwilligerswerk, dagbesteding, school of werk.

We werken middels doorverwijzing met jonge mensen/leerlingen vanaf 8 jaar, jong volwassenen en volwassenen die dreigen vast te lopen of zijn vastgelopen op:

  • school
  • het werk (re-integratie of verzuimpreventie)
  • door hun thuissituatie of
  • persoonlijke belemmeringen

Deelnemers worden doorverwezen door bijvoorbeeld een regiebehandelaar/coordinator, arbodienst, praktijk ondersteuner of huisarts, social worker of intern begeleider. Op deze manier ondersteund het ReStart programma het bestaande netwerk om de deelnemer heen. Doorverwijzers ontvangen een terugkoppeling over het traject wat als input dient voor de verdere behandeling.

Je hoeft niets met paarden te hebben om bij ons te kunnen groeien. Lees ook onze veelgestelde vragen.

Onze werkwijze

"Je traint niet het paard, je traint jezelf"

Je ontwikkeld en versterkt 8 psychosociale vaardigheden door praktisch samen te werken met onze speciaal getrainde paarden. De vaardigheden staan in de ontworpen THC Ster van THEHORSECOURSE methode. Klik op de knop hieronder om de ster te zien.

Je gaat, met beide benen op de grond, met een paard aan de slag met de 7 non-verbale spellen van Parelli Natural Horsemanship. Deze spellen vragen om de hiervoor genoemde 8 vaardigheden. Je werkt daarbij met je lijf en leert non-verbaal te communiceren en samen te werken met onze paarden. Dit ReStart programma is ontworpen om jouw gebruikelijke denken en emotionele reacties te onderbreken. Deze komen naar voren op de ondervonden moeilijkheden. Daardoor ontstaat er ruimte voor verandering op jouw eigen tempo. Je wordt hierin één op één begeleid door een ervaren coach. Er wordt daarbij ook veel gebruikt gemaakt van simulaties tussen de deelnemer en de coach. Je leert, oefent en herhaalt de acht vaardigheden die worden weergegeven op de THC Ster. Positieve gewoonten worden direct beloond met succes door duidelijke feedback van onze niet oordelende, gevoelige en expressieve paarden.

We maken gebruik van een methodische aanpak waarbij een reeks specifieke taken wordt gebruikt als hulpmiddelen om positieve gewoonten te ontwikkelen die je veerkrachtiger maken in het dagelijkse leven.

De meeste deelnemers hebben geen interactie met paarden gehad voordat ze starten.

assignment
Vergroot

Betrokkenheid

duo
Verminderd

Probleemgedrag

textsms
Verbeterd

Relaties

verified
Versterkt en vergroot jouw

Zelfvertrouwen

WAT LEVERT HET OP?

  • Bij 77% van de deelnemers is betrokkenheid en deelname aan school, werk of training verbeterd. Ze gingen daadwerkelijk weer aan het werk of naar school.
  • Bij 78% van de deelnemers is er minder behoefte aan hulp bij probleemgedrag na het volgen van de ReStart training.
  • Bij 81% van de deelnemers zijn de relaties met collega's en families verbeterd.
  • Bij 78% van de deelnemers nemen zelfvertrouwen, zelfbeeld, hoop en betrokkenheid bij de maatschappij toe.

Het is effectief omdat het een uitdagend programma is van verschillende activiteiten waarin je slaagt door je eigen houding te veranderen.

WAT KRIJG IK BIJ EEN RESTART?

Laagdrempelige proefssessie met deelnemer

5-daags programma

2 uur per dag training met een speciaal getraind paard

1 op 1 begeleiding van een gecertificeerde TheHorseCourse Trainer

Aanmelding gaat middels doorverwijzing

Doorverwijzers zijn van harte welkom om vrijblijvend kennis te maken met onze methode.

CONTACT OPNEMEN

Benieuwd wat Selah Coaching voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.