De namen van auteurs van ervaringsverhalen zijn fictief.

Samen met mijn vriend werd ik gevraagd om een proefsessie bij Selah coaching te doen.

Ik werk samen met mijn vriend bij de politie. Marjolijn en Anniek vertelden ons dat ze in de toekomst ook graag willen samenwerken met o.a. Politie en defensie.

Het leek ons erg gaaf om dit te doen!

Ik mocht mij eigen grens aangeven

Ik was al een bekende van Marjolijn en Anniek en ik merkte dat ik me daardoor ook op mijn gemak voelde. Ik gaf vooraf aan dat ik het wel een beetje spannend vond om met het paard te gaan werken. Ik heb zelf weinig ervaring met paarden en vind ze vaak onvoorspelbaar.

Van tevoren werd ik gerustgesteld en mocht ik mijn eigen grens aangeven, met betrekking tot het naderen van het paard.

Samen met mijn vriend gingen we eerst kennismaken met het paard. Dit mocht in de bak, maar dat mocht er ook buiten. In het begin bleef ik erbuiten staan, maar mijn vriend hielp me om het paard te aaien. Ik merkte dat het niet zo spannend was als gedacht en voelde me vrij snel op mijn gemak.

Een enorm bijzonder en leerzame samenwerking

Na elke oefening met het paard mochten we kort delen wat we ervan vonden en welk gevoel het ons gaf. Marjolijn en Anniek zagen bijvoorbeeld dat het paard dichtbij kwam en vroegen hoe dat voor mij voelde.

Ik vond het heel bijzonder dat zij konden zien hoe ik of mijn vriend op het paard reageerde en hoe het paard dan ook terug reageerde. Toen ik mij relaxt voelde, voelde het paard zich ook relaxt en kwam toen ook dichter naar me toe.

Toen ik het gevoel had dat het paard mij afwees, doordat ze soms bij me wegliep, benoemde Marjolijn dat ze dat interessant vond. Want waarom voelde ik me afgewezen?

Ik kan me heel goed voorstellen dat je met een paard een enorm bijzonder en leerzame samenwerking kan hebben. Dat een paard jouw gevoel spiegelt en reageert op hoe jouw houding is.

Op het moment dat ik bijvoorbeeld me zekerder voelde en het paard aansprak, luisterde het paard ook.

Niet alleen te hoeven praten, maar ook de verbinding te voelen

Ik vond het heel tof om dit te mogen doen, want ik merkte dat ik aan het einde van de sessie echt merkte dat ik niet meer bang was. Ik merkte ook dat ik al echt veel had geleerd over een stukje communicatie en leidinggeven. Dat je houding ook echt veel zegt over hoe je over kan komen.

Ik denk dat het werken met een paard mensen enorm kan helpen. Door niet alleen te hoeven praten met een persoon, maar ook de verbinding te voelen.

Want het is niet alleen dat we moeten praten, maar ook ons hele lichaam, geest en ziel werkt daarin mee. Ik denk dat een paard daarin een enorm goed hulpmiddel kan zijn om verder te gaan dan alleen maar praten. Een paard spiegelt jouw houding, uitstraling, gevoel.

Marjolijn en Anniek zijn hele lieve, geduldige en oprechte vrouwen die jou op je gemak stellen en vragen waar jouw behoefte ligt.

Een hele bijzondere ervaring! Ik zou het zo weer doen, als het kon😉

Kim

Kim

Kim is in haar dagelijks leven agent. Ze kwam bij ons met haar vriend (ook agent) om te ontdekken wat een sessie bij onze paarden voor haar en haar collega's kan betekenen.