MIJN VERHAAL

NOU, DAAR LAG IK DAN...

...plat op de grond, een draaiend hoofd, zere kont en het langzame besef dat wat er zojuist gebeurt is behoorlijk wat impact gaat hebben… Hoe ga ik dit te boven komen?

Mijn naam is Anniek Wijnberger en op deze pagina lees je meer over het ontstaan van mijn bedrijf.

IK WIST AL LANGER DAT IK RISICO'S NAM MET DIT PAARD

Als ik, bij het opstappen, maar eenmaal in het zadel zit... Dan kan ik de controle met de teugels snel herpakken. Maar dan moet je wel met je billen in het zadel komen en níet erachter...

Terwijl ik opstapte rende Valentino er vandoor en belandde ik zonder teugels in mijn handen achter het zadel. We galoppeerden regelrecht richting het hek. Oops! Ik wist al langer dat ik risico’s nam met dit paard maar wilde te graag mijn doelen behalen. Ik ging voorbij aan de signalen die ik kreeg en niet in de kern oploste.

EEN LANGE RE-INTEGRATIEPERIODE VOLGDE

Er kwam ontzettend veel op me af. Intuïtief wist ik dat ik rust moest houden maar door het getouwtrek ging ik toch te snel aan het werk... met de nodige gevolgen.

work_off

Druk van buitenaf en binnenuit

Mijn manager wilde dat ik zo snel mogelijk weer aan het werk zou zijn

healing

Adviezen van mijn huisarts

Mijn huisarts zei echter dat ik rust moest houden om te herstellen

aspect_ratio

Poging tot het vinden van balans

Een arbo arts waarmee ik probeerde de juiste balans te vinden

psychology

Fysio en neuro- logisch onderzoek

Een psycholoog en Parelli Horsemanship hielpen mij met re-integreren

HOE GEEF IK HIER NU EEN POSITIEVE DRAAI AAN?

Na een paar weken tolde mijn hoofd zo erg dat ik bijna mijn evenwicht verloor. Bingo, een verwaarloosde hersenschudding. De veranderingen, de behoefte aan rust en tegelijkertijd een 2e Spoor traject aangeboden krijgen zorgde voor angst en weerstand. Hoe geef ik hier nou een positieve draai aan?

Waar is het mis gegaan? Hoe zorg ik dat ik wél verbinding krijg met het paard en wat wil ik nu verder met mijn leven? Hoe vind ik nu mijn rust tussen al het getouwtrek? 

MIJN EIGEN METHODE

Om los te komen van het getouwtrek ging ik zelf op zoek naar de juiste weg voor mijn herstel. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik eigenlijk? Wat heb ik nodig?

Het paard Valentino, waar ik vanaf was gevallen, bleek de sleutel. Ik vertelde de eigenaar dat ik graag verder wilde met zijn paard maar dan wel mijn eigen intuïtie volgend. Zo begon de zoektocht naar mijn eigen methode.

PARELLI NATURAL HORSEMANSHIP

Na een aantal kennismakingen met gerenommeerde methodes vond ik, tijdens een vakantie, in Engeland mijn manier. Omdat ik dankzij deze methode het paard beter begreep en hij mij, ontstond er verbinding met het paard. Hierdoor kwam ik meer in verbinding te staan met mezelf. We werden samen relaxter en kregen meer zelfvertrouwen.

Waar ik eerst van alles uit de kast moet trekken om Valentino in de wei te vangen, om samen iets te gaan doen, kwam hij nu enthousiast naar me toe.

Vanuit mijn praktische ervaringen met dit paard begon ik steeds meer koppelingen te maken naar mijn dagelijkse leven. Valentino hielp mij om te veranderen.

Als ik mijn vriendin of man zou proberen te vangen om samen iets leuks te gaan doen vraag ik mezelf ook af wat er mis is in de relatie. Het aanleren van Parelli Natural Horsemanship gaf mij focus en herstel gedurende mijn re-integratie en helpt mij nu nog dagelijks in het oplossen van problemen, vinden van rust en geeft me zelfbewustzijn.

SINDSDIEN IS ALLES ANDERS

Door Natural Horsemanship ontdekte ik de meerwaarde van paarden bij mentaal, emotioneel en fysiek herstel van mensen. Mijn verlangen groeide om anderen te helpen ontdekken wat paarden voor hen kunnen betekenen. De combinatie van mijn eigen levenservaring, passie voor paarden en werkervaring als HRM'er was de sleutel.

Ik ging nu zelf aan de slag als re-integratiecoach en coachte mensen die waren uitgevallen naar werk. Ik ontdekte mijn hart voor mensen die; uit het arbeidsproces dreigen te vallen, re-integreren, vast zijn gelopen, geen grip meer lijken te hebben harder te kloppen.

Een post-HBO opleiding paardencoaching, een module ontwikkelingspsychologie, Parelli Natural Horsemanship- en DISC Certificering maakte het cirkeltje rond. De volgende stap: mijn eigen merk en onderneming.

CONTACT OPNEMEN

Benieuwd wat Selah Coaching voor jou kan betekenen? Neem contact met mij op via onderstaand formulier.