"Wat een goede ervaring! Ik ging er vrij blanco in. Ik dacht mezelf aardig te kennen maar was benieuwd of dit klopte. Ook was ik nieuwsgierig of hoe ik mezelf zie ook is zoals anderen mij zien. Ik hoopte dat ik uit de analyse tools zou kunnen halen die me zouden kunnen helpen in mijn werk als dierenarts. Ik kom met veel verschillende soorten baasjes in contact, de mens-dier relatie kan heel erg verschillend zijn dus ook de manier waarop je hierop moet inspelen. Daarnaast kan het werk stressvol zijn in spoedsituaties waarin in hoog tempo zorgvuldige beslissingen moeten worden genomen.

De DISC-analyse heeft mijn ogen op een nieuwe manier geopend

De DISC-analyse heeft mijn ogen toch weer op een nieuwe manier geopend. Anniek weet waar ze het over heeft en leidt je stap voor stap door de verschillende profielen en hoe mijn antwoorden op de vragenlijst zich tot deze profielen verhouden. Met beeldend materiaal volg je een weg langs je eigen sterke punten en valkuilen. Ik was verbaasd te zien dat ik mezelf niet als dominant of als natuurlijke leider ervaar, maar in stressituaties als het er op aan komt toch goed deze rol op mij kan nemen. Dit wekt uiteraard vertrouwen bij de klant en de rest van het team wat op zo’n moment erg belangrijk is. Soms duizelde het me een beetje met alle kenmerken en eigenschappen die er bij de verschillende profielen horen. Maar Anniek loodst je er heel mooi doorheen en kan ingewikkelde situaties of karaktereigenschappen op een heel eenvoudige en beeldende manier verduidelijken. Ik heb op deze manier toch weer nieuwe inzichten opgedaan over mijn persoonlijkheid. De volgende stap is het implementeren van deze kennis in mijn contact met de klanten en het aansturen van het team, maar Anniek heeft mij zeker gemotiveerd hiermee aan de slag te gaan! "

Hoe kijkt Marleen terug op ons gesprek?

Na ruim 2 maanden blikten we terug op ons gesprek. Wat heeft ons gesprek voor Marleen betekend?

"Ik heb mezelf een stuk beter leren kennen en in de praktijk ben ik me bewuster geworden van mijn eigen handelen. Ik kan echt doortastend zijn in stressvolle situaties. Gezien de tijdsdruk op het werk is het lastiger om rekening te houden met de verschillende persoonlijkheden zoals ik dit nu geleerd heb. Je doet dan sneller wat je altijd al gedaan hebt. Om dat te verbeteren zou ik er meer aan hebben om me er regelmatig in te verdiepen en een aanspreekpunt te hebben, een stok achter de deur."

Marleen heeft zichzelf beter leren kennen en weet nu waarom en wanneer ze doet wat ze doet!

Dierenarts

Marleen

Marleen heeft haar hart gevolgd en werkt nu sinds een aantal jaren als dierenarts. Ze geeft leiding aan haar team en heeft dagelijks veel klantcontact.